Ebben a magányosan elhelyezkedő faluban békére lel , miközben a Karszt hegységbéli tájban gyönyörködhet. Akár egy érdekes könyvet olvashat teljesen háborítatlanul, akár egy túrát tehet a környékbeli ösvényeken, felfedezheti a helyi kulináris élvezeteket (pl sonkát), vagy akár vásárolhat Monfalcone vagy Trieszt üzleteiben.

Akár megismerheti festői falvainkat kerékpárral: a középköri Stanjelt, Tomajt, Dutovljet, Pliskovice-t. Megmászhatja Trsteljt vagy Cerjét, ahol a nyugati határunk védőinek emlékműveit, ahonnan remek a kilátás egyik oldalon a Vipava-völgyre és Brda-ra az Alpokkal a háttérben, míg a másik oldalon a tengerre.

Vélhetően élvezni fogja a Duino-i kastélyt, ami egy part menti sziklára épült, és amibe a német költő Rilke is beleszeretett, aminek tiszteletére írta Duino-i elégiáit. Nem kétséges, hogy a Miramare kastély is le fogja nyűgőzni, ami szintén a tengerparton áll, egy egzotikus park által körülölelve, amit Habsburg Miksa és felesége Charlotte, belga hercegnő építtetett, közvetlen Trieszt közelében.

Mindössze 30 km-re egy kellemes sétát tehet a tengerparti Gradóban, felszállhat egy hajóra Barbana-ban, hogy meglátogassa Oglej és Gonars történelmi városait.

Mi a helyzet a „földalatti világgal”? A világhírű Postojna-i és Skocjan-i barlang illetve a Grotta Gigante is itt van a közvetlen közelünkben. látogassa meg a híres Lipica- ménest! Kiváló kiindulópont lehetünk egy velencei kiránduláshoz is.

Érdekli az első világháború? A frontvonal a falunkon ment keresztül. Lövészárkokat és kavernákat talál lépten-nyomon, illetve a közeli Redipugliában egy monumentális emlékművet talál (100000 olasz katona osszáriuma ez, akik az Isonzo fronton haltak meg az első világháborúban). A közelben van Doberdo és a Szt Mihály domb, ahol szlovén és magyar fiatalok sírhelyei is megtalálhatóak.

Éjszakai szórakozásra vágyik? Látogasson meg egy jó helyi kocsmát, vagy falusi vendégházat! Nova Goricában a Hit Casinos Perla and Park várja!

Júniustól szeptemberig élvezheti a napsütést és a tengert a közeli Monfalcone-i, Sistiana-i, vagy Devin-i strandokon, avyg egyszerűen csak lefekhet a kertben. 

Amennyiben igényli segítünk tanácsot adni, megszervezni programját, biztosan éklvezni fogja az itt eltöltött időt!

Látogasson meg minket!

Invalid Displayed Gallery